English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Mercy Ships; Hoop en Genezing brengen naar de Allerarmsten

De schepen van Mercy Ships zijn in de eerste plaats ziekenhuisschepen. Tegelijkertijd zijn het drijvende dorpen. De bemanning, die uit vrijwilligers bestaat, woont aan boord en een groot deel van hen werkt er ook. Een schip heeft alle voorzieningen aan boord die een - soms langdurig - verblijf mogelijk maken voor de circa 450 bemanningsleden en hun eventuele gezinsleden. Hierin volgen we het 2000 jaar oude voorbeeld van Jezus;

“Blinden zijn gaan zien en verlamden lopen weer. Melaatsen zijn genezen en doven kunnen nu horen. Doden zijn weer levend gemaakt en arme mensen luisteren naar de blijde boodschap” Mattheüs 11:5.


http://www.mercyships.org/


http://www.mercyships.nl

dinsdag 27 april 2010

Missie Togo


Maandag 11 januari 2010
Santa Cruz, Tenerife 23.3 C

Zo eindelijk, even de blog bijwerken! Het was al weer even geleden...

Ondertussen ben ik nu 2 weken aan boord van de Africa Mercy, welke nog steeds aan de cruise terminal van Santa Cruz op Tenerife afgemeerd ligt. De planning is dat we eind Januari vertrekken naar Togo, daar zullen we 10 dagen over doen, voordat we aankomen in Lome. Daar zullen we beginnen met zogenaamde "screening days"; mensen met ziektes, tumoren ed, hebben dan de mogelijkheid om een afspraak te maken om geopereerd te worden aan boord.

Wat doet het schip nou eigenlijk? In principe is de hoofdtaak van het schip: Hoop en genezing te brengen naar de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Dus met opereren, hulp bieden, projecten zoals scholen, waterputten enzovoorts! Ik ben hier aan boord als Electronics Engineer en doe allerlei klusjes wat met Elektro en Elektronica te maken heeft! De laatste dagen ben ik bezig geweest met het calibreren van opto-couplers van de uitlaat direct na de cilinders van de haven generators, klinkt interessant he ?

Maar enfin, wat hebben we aan boord? Zo is er een grote keuken ("galley"), eetzalen, een bank, een kapsalon, een postkantoor en een kleine supermarkt aan boord. Een school is er voor de kinderen van bemanningsleden van kleuterschool tot en met middelbare school. Ook is er een Starbucks, internet cafe en nu zijn ze bezig met een nieuw zwembad!

Aan boord leven en werken heel wat mensen, van jong tot oud, van Australia tot Alaska. Hele gezinnen leven hier aan boord, dus er zijn best wat kinderen en baby's! Elke dag beginnen we met een samenkomst (devotion) en hebben 1 keer kerk in de week. Het mooie van dit schip is, dat iedereen vrijwillig komt, en zelfs hiervoor betaalt. Dat bepaalt de hele sfeer. Iedereen is christelijk en hebben allemaal een ander verhaal!

Afgelopen weekend heb ik de vulkaan de Teide beklommen met een clubje van boord, het was super weer, en lekker stukje geklommen! Ik heb wat fot's in het mapje Africa Mercy gezet. In de toekomst komen daar nog veel meer foto's bij, van het schip en nog veel meer!

Zo, ik ga naar mn hut, een tukkie doen! Hou me op de hoogte wat er in Holland gebeurd, dan hou ik jullie ook up-to-date!!

Groetjes van Michiel

(al 12 dagen gestopt met roken!!!!!!!!!!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten